Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit taina Sfântului Botez asupra prunculu David POPOVICI

Duminică, 26 mai, 2024, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Taina Sfântului Botez asupra pruncului David POPOVICI.

Taina Sfântului Botez a fost săvârșită în biserica „Sf. Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi și mama lor Sofia” de la Orfelinatul „Preafericitul Iosif” din Chișinău.

Menționăm că pruncul încreștinat David, este copilul preotului Iosif și preoteasa Ana POPOVICIPărintele Iosif fiind parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe”, din s. Dancu, r. Hîncești

La sfârșitul Sfintei Taine, Ierarhul a felicitat părinții pruncului încreștinat, dar și pe nașii prezenți, îndemnându-i să ofere copilului o educație creștinească, călăuzindu-l pe drumul poruncilor evanghelice care duce spre Împărăția Cererilor.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, în care a vorbit despre importanța Tainei Sfântului Botez și semnificația numelui de creștin, dar și îndatoririle creștinești ce le are față de Dumnezeu pe parcursul vieții.