Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a luat parte la oficierea Tainei Cununiei asupra tinerilor Dumitru și Maria BIVOLARU

Luni, 31 ianuarie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a luat parte la oficierea Tainei Cununiei asupra tinerilor Dumitru și Maria BIVOLARU.

Această Sfântă Taină a fost oficiată în Soborul „Schimbarea la Față a Mântuitorului” de  la Mănăstirea Bănceni, din regiunea Cernăuți, Ucraina, de către Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Preafericitul Mitropolit ONUFRIE, dimpreună cu Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și Preasfințitul SILUAN, Episcop de Herța, la care a lut parte și un impunător sobor de preoți.

Specificăm că tânărul Dumitru, mirele, este feciorul cel mai mic al Protoiereului Ioan BIVOLARU, cu care Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU are o prietenie duhovnicească de foarte mulți ani, încă din anii studenției. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU fiind și cel care la botezat pe tânărul Dumitru. Ca urmare acestor momente, atât Protoiereul Ioan BIVOLARU, cât și mirele Dumitru au avut dorința sufletească să ia parte la oficierea Taina Sfintei Cununii și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.

La sfârșitul oficierii Tainei Cununiei, Preafericitul Mitropolit ONUFRIE a ținut un consistent cuvânt de învățătură creștină, în care a explicat importanța aceste Sfinte Taine, dar și îndatoririle ce le au mirii față de Dumnezeu, cât și unul față de altul, ca soț și soție.

La rândul său, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU i-a îndemnat pe tinerii căsătoriți să se străduiescă a face din familia lor, așa cum îndeamnă Sfinții Părinți ,,o mică biserică, în care numele lui Dumnezeu să fie cinstit și lăudat permanent”, amintindu-le și că soții sunt datori de a naște copiii și ai educa în frica de Dumnezeu și în duhul dreptei credințe.

La final Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a felicitat călduros cu această Sfântă Taină pe tinerii căsătoriți, pe părinții mirilor, dar și pe toți nuntașii prezenți.