Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a făcut rugăciuni de pomenire la mormintele părinților, fraților și surorilor, din cimitirul localității de baștină, Lupa Rece, r. Strășeni

Miercuri, 22 iunie, 2022, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Cușelăuca, prilejuită de pomenirea Sfintei Fericitei Agafia, s-a deplasat în localitatea de baștină, Lupa Rece, r. Strășeni.

Aici, Ierarhul, însoțit de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhiei, de Arhim. KIRIL (Braguța), Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață monahală, dar și de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, au mers la cimitirul localității unde sunt înmormântați părinții și rudele Înaltpreasfinției Sale, făcând o rugăciune de pomenire pentru sufletele lor.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, ori de câte ori este în trecere prin apropiere de localitatea de baștină, merge de fiecare dată la mormintele părinților, fraților și surorilor, pentru a le aduce florile recunoștinței și a face rugăciune de pomenire pentru odihna cu sfinții, a sufletelor lor, dând prin aceasta un bun exemplu de urmat, cum ar trebuie fiecare slujitor și creștin să se îngrijească de părinții și rudele răposate.