Lucrări întreprinse pe plantația Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Luni, 23 noiembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat la plantat pomi pe terenul agricol al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

De dat aceasta, Preasfinția Sa, a fost însoțit la lucrările de la respectiva plantație, de Stareții și Starețele Sfinților Mănăstiri din Eparhie, dar și de unii credincioși ce au dorit să de o mână de ajutor la plantarea pomilor.

E de menționat că Cuvioșii Stareți și Starețe, în pofida faptului că având îndeletniciri administrative și gospodărești în mănăstirile ce le păstoresc, totuși au dorit să contribuie prin efortul lor fizic la desfășurarea lucrărilor de plantare a pomilor. Cuvioșii Stareți și Starețe au urmat în felul acesta exemplul Preasfințitului PETRU, întrucât este cunoscut că Preasfinția Sa muncește nestingherit, ori de câte ori are timp și posibilitate. Prin acest act se evidențiază și faptul că în cuprinsul Eparhiei este o legătură strânsă și de ajutorare între Ierarh și păstoriți.

Pe această cale, Preasfinția PETRU aduce și sincere mulțumiri Stareților și Starețelor, care au muncit astăzi alături de Preasfinția Sa pe respectiva plantație, dar și credincioșilor care au participat la lucrările întreprinse astăzi. Or, Preasfinția Sa întotdeauna a avut o apreciere înaltă față de stareți și starețele mănăstirilor din Eparhie, considerându-i ca fiind niște albini harnice, prețioase și de neînlocuit.