Expoziția permanentă sub genericul „Sfinții Închisorilor Comuniste” și-a deschis ușile pentru toți vizitatorii

Prin acest material informativ, dorim să vă aducem la cunoștință că din 17 iulie, curent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-au deschis ușile muzeului din s. Răciula, pentru toți vizitatorii, ale Expoziției permanente sub genericul „Sfinții Închisorilor Comuniste.

Menționăm că respectiva expoziție este unica activitate muzeologică și comemorativă de acest fel în Republica Moldova. Or, este o necesitate stringentă și o datorie morală și civică de a cunoaște trecutul înaintașilor noștri și să le vedem, pe cât posibil chinurile și toate atrocitățile prin care au trecut și pe care le-au răbdat pentru adevăruri mântuitoare, care astăzi cu mare părere de rău nu pre sunt valorificate așa cum ar trebui.

De asemenea, dorim să specificăm că Expoziția „Sfinții Închisorilor Comuniste” este o expoziție permanentă ce are ca scop să ne cunoaștem cât mai profund filele tragice din istoria ortodoxiei, dar şi de a mărturisi marile minuni şi ajutorul lui Dumnezeu celor ce au suferit în surghiun. Aici puteți auzi istorii adevărate, frânturi din viaţa celor ce au păşit în sinaxare. Vizitatorii se vor putea familiariza și cu istoria, statisticile dar şi viaţa de zi cu zi a deţinuţilor din GULAG.

Despre programul de lucru, posibilitatea vizitării și alte detalii – sunați la nr. de tel: 079751033.