Relatări a creștinilor care mărturisesc puterea tămăduitoare și ajutătoare a Cuvioasei Agafia

Guşan Maria Ruslanova din Glodeni s-a născut în anul 2009, fiind bolnavă de micocefalie, Mama acesteia a stat permanent în spital alături de micuţă, însă boala nu s-a ameliorat. A auzit de Racla Făcătoare de Minuni de la Cuşelăuca, a venit la mănăstire a stat 9 zile folosind apă, ulei şi ţărînă de la mormînt. Cînd a plecat acasa a luat aceste sfinţenii. După consultaţia medicilor s-a dovedit că micuţa nu mai avea acea boală, fapt de care s-au mirat şi medicii.

Nicolaenco Maria din orăşelul Donduşeni ne relatează după cum urmează: ,,Prin anul 2009 aveam nişte dureri acute din cauza inelelor de la coloana vertebrală, nu încetau nici ziua nici noaptea,încît nici nu puteam să mă mişc. Şedinţele de masaj şi alte proceduri terapeutice nu aveau nici un efect. La spusele unei doamne despre minunile Fericitei Agafia de la mănăstirea Cuşilăuca, am organizat un perelinaj la mănăstire. Am venit la mormînt, m-am închinat, m-am rostogolit pe mormînt de nouă ori. Întorcîndu-mă spre casă, mi-am dat seama că rezultatul s-a dovedit a fi minunat, spatele nu mă mai durea absolut deloc.”

Monahia Calinica (Donos) ne-a spus minunea care a văzut-o: ,,În anul 1984 fiind în cimitir au venit doi oameni necunosuţi cu un copil în braţe ca de patru ani, era olog şi mut, l-au pus pe mormînt şi l-au rostogolit de mai multe ori, l-au miruit cu ulei din candelă. S-au mai reţinut puţin, punînd copilul să stea pe mormînt. Peste puţină vreme, copilul ridicîndu-se singur de pe mormînt a întrebat: ,,-Tată o să-mi cumperi bicicletă?”. Tatăl văzînd minunea a rămas uimit şi fără glas. Tatăl i-a răspuns: ,,Îţi voi cumpăra şi maşină”, întorcîndu-se astfel acasă bucuroşi de minunea care s-a petrecut.

Eu, Pascaru Nina, din oraşul Chişinău, la 18 mai 2001 am fost într-un perelinaj la mănăstirea Cuşelăuca. Aveam probleme de sănătate, îndeosebi mă durea spatele. La mănăstire m-am rostogolit pe lespedea de piatră a mormîntului Fericitei Agafiea de trei ori, am băut apă de la fîntînă, m-am uns cu ulei din candelă, şi cînd mă întorceam spre casă, am simţit că nu mai am dureri. Mulţumesc lui Dumnezeu şi Fericitei Agafia pentru acest dar.

Sora Feodora a venit la mănăstire în anul 1993 dins. Racovăţ, r-n Soroca, fiind foarte bolnavă. A mers la multe spitale, dar a fost inutil acest fapt, întru cit medicii, în ultimă instanţă i-au spus că este bolnavă de cancer, eliberîndu-o acasă. Deznădăjduită, a venit la mănăstirea Cuşilăuca şi mergea regulat la Fericita Agafia la mormînt, se ruga intr-una, ungîndu-se cu ulei şi bînd apa din fîntînă cu puţină tărînă dizolvată în apă, timp de 20 de zile. A făcut aşa şi s-a vindecat de boală şi, în semn de recunostinţă, a rămas şi pînă în prezent la mănăstire şi face ascultare.

Sursa: Moldova Ortodox