Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze a condamnat închiderea bisericilor în Grecia

Mitropolitul Varșoviei și al Întregii Polonii SAVA a mulțumit pe fostul Mitropolit de Kalavrita AMBROZIE (Biserica Ortodoxă a Eladei) pentru devotament față de sfinții părinți. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze a adresat o scrisoare către Mitropolitul AMBROZIE (Lenis), în care susține pe Ierarh pentru statornicie și osândire a practicii închiderii bisericilor în Grecia din motivul răspândirii COVID-19.

„Grecia, unde este devotamentul tău față de Ortodoxie și față de marile tradiții a sfinților părinți?” – menționează Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze, codamnând închidirea bisericilor în Grecia în scopul „carantinei”, interzicerea Euharistiei și urmărirea penală a mitropoliților și clericilor.

Mitropolitul SAVA a felicitat pe Mitropolitul AMBROZIE pentru poziția statornică în întrebările respective și a mulțumit pentru devotament față de sfinții părinți.

Anterior, fostul Mitropolit de Kalavrita AMBROZIE a declarat că închiderea bisericilor din cauza infecției COVID-19 – este trădare a credinției ortodoxe. Ierarhul a primit amendă în sumă de 1500 de euro, pentru sfințirea apei în afara bisericii.