Mesajul Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Înaltpreasfinţitului VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului și al întregii Moldove, cu ocazia zilei de naştere

Înaltpreasfinţiei Sale,

Înaltpreasfinţitului VLADIMIR,

Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove

Înaltpreasfinţia Voastră,

Vă felicităm din tot sufletul, cu ocazia zilei de naștere și Vă dorim mult har și înțelepciune de la Domnul pentru a merge  înainte cu Hristos și totodată de a păstori în pace.

Viața D-voastră este într-o asociere directă cu munca depusă spre diriguirea bisericii. A sluji lui Dumnezeu prin păstorirea turmei îngăduite de Hristos este un lucru anevoios care presupune multă nevoință duhovnicească, îngăduință și chibzuință față de cei care caută drumul mântuirii și Vieții.

Cu ocazia zilei Înaltpreasfinției Voastre de naștere, permiteți-mi să Vă felicit  și să Vă doresc ca să ajungeți la culmile Ortodoxiei, împărtășindu-Vă din Darurile Duhului Sfânt care se revarsă peste drepții lui Dumnezeu. Acest Har să Vă călăuzească pe tot parcursul vieții, împlinind și desăvârșindu-Vă spre a putea și în continuare să chivernisiți și să umpleți cu lumină sufletele încredințate de Domnul.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Înaltpreasfinţite Stâpâne!

Cu fiască dragoste în Hristos-Domnul,

PETRU 
Episcop de Ungheni şi Nisporeni