Agresiunea internetului asupra psihicului, a trupului și a sufletului

Agresiunea internetului asupra omului este o realitate întărită prin fapte, mărturii, adevăr şi prin dovezi medicale incontestabile. La o importantă conferinţă a Asociaţiei Psihiatrice Americane desfăşurată la New York, dependenţa de internet a fost inclusă pe lista bolilor care necesită acelaşi tip de abordare ca dependenţa de alcool, de droguri sau de jocuri pe calculator. Prin urmare, folosirea excesivă a internetului este beţie, este drog, este un rău palpabil.

Un medic specialist psihiatru a sesizat la dependenţii de acest „drog” simptome nu numai psihice, ci chiar şi fizice: dureri de cap şi de coloană vertebrală, dar şi mai grav, simptome precum: tremurături sau nervozitate, atunci când pacientul nu are la îndemână internetul, aproape după cum spune și biblia „…nu te vei linişti şi nu vei avea loc de odihnă. Vei tremura ziua şi noaptea şi nu vei fi sigur de viaţa ta” (Deutoronom 28, 64-65). Concluziona acest medic că internetul ne mănâncă de vii, adică ne scurtează viaţa. Faptul că imediat după folosirea îndelungată utilizatorii au traume fizice şi psihice indică fără doar şi poate că aici avem un păcat pe care Dumnezeu îl consideră mare şi care trebuie pedepsit pe loc.

Într-o căutare pe internet de câteva secunde, se poate constata cifric că „sex” şi „crimă” sunt cuvinte conţinute de peste patru sute de mii de site-uri şi pagini web (numai în limba română), în vreme ce cuvinte ca „Dumnezeu” sau „Iisus” abia ating câteva zeci de mii de rezultate. Internetul este de multe ori teatru de război între apărătorii moralităţii şi amatorii de distracţii „ieftine”.

Toată suflarea credincioşilor se pleacă lui Dumnezeu, întreit în Persoane, dar împărăţia întunericului are elemente răzvrătite care au acelaşi scop de milenii: să le răpească oamenilor bunul cel mai de preţ – mântuirea. Câţiva medici pediatri au atras atenţia asupra faptului că luminile stridente, mişcările bruşte, cum sunt cele în flash, culorile vii, radiaţiile monitoarelor de calculator pot dăuna individului şi în special copiilor. Căci poziţia stând pe scaun, ore în şir, nu este indicată, dând şi ea naştere unor afecţiuni medicale. După mai multe ore de utilizare a calculatorului, individul este stresat, epuizat, cu ochii roşii, împăienjeniţi, apatic, fără vlagă, obosit peste măsură. Din nou avem agresiune fizică, agresiune căreia repede îi pot cădea victime chiar copiii noştri de nu vom înţelege că un calculator poate deveni prin utilizarea neadecvată un instrument de plăcere păcătoasă sau unul de tortură.

Pentru a face faţă acestor agresiuni, sunt câteva remedii, cum ar fi: să alegem o poziţie pe scaun cât mai corectă, să folosim ochelari protectori chiar dacă nu acuzăm probleme oftalmologice, să optăm pentru monitoare cu radiaţii mai scăzute, iar după lucru îndelungat sunt aproape obligatorii plimbările în natură. Să ne rugăm Marelui şi Înduratului Dumnezeu să ne ferească de ispite şi de boli, căci, după cum am arătat mai sus, o boală se poate naşte şi din plăceri sau din neştiinţă în faţa unui computer aparent inofensiv.

Cristian Şerban

Internetul – Tinerii în faţa provocării