Vizita pastoral-misionară a Preasfințitului Episcop PETRU, în două parohii din Episcopia noastră

Marți, 27 iunie 2017, după ce și-a desfășurat activitatea sa la Centrul Eparhial din municipiul Ungheni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, însoțit de Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, în după-amiaza zilei, a efectuat o vizită pastoral-misionară în două parohii din Episcopia noastră.

Prima parohie vizitată de Ierarh a fost cea din saul Cîrnești, raionul Nisporeni, unde cu stăruința Preasfinției Sale și la cerința credincioșilor din localitate, cu 4 ani în urmă a fost pusă piatra de temelie pentru noua biserică cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului” deoarece creștinii erau nevoiţi de a merge la biserică la o distanţă de 3 km atât pe timpuri bune cât şi pe viscol sau ploi mergeau la biserica din satul vecin pentru a se ruga şi întâlni cu Dumnezeu.

Aici Stăpînul a fost întîmpinat de Primarul localității Dn Nicolae CHERCHEJA, și localnicii în frunte cu parohul bisericii, Preotul Andrei GUȚU, care a prezentat Chiriarhului mersul lucrărilor de construcție după care a ascultat sfaturile și recomandările Preasfinției Sale iar mai apoi Vldîca însoțit de toți cei prezenți au mers pe jos pînă la bisericuța în care se slujește în prezent unde s-au închinat cu toții.

Al doilea sfînt locaș vizitat de Arhiereu a fost biserica în construcție „Sf. M. Mc. Dimitrie” din satul Morenii Noi, raionul Ungheni, aici la fel a fost întîmpinat de parohul bisericii, Protoiereul Oleg LISCIUC împreună cu doamna preoteasă și creștinii prezenți.

Ierarhul s-a îngrijorat permanent de această localitate mai ales din cauza că fenomenul sectar a luat amploare ca niciodată în acest sat. Dar prin pronia lui Dumnezeu după accidentul tragic care s-a petrecut în anul 2012, locuitorii satului Morenii Noi s-au trezit ca dintr-un somn iar prin purtarea de grijă a Ierahului şi cu stăruinţa Părintelui Secretar Eparhial, Vadim COROSTINSCHI, creştinii şi-au îndreptat faţa spre Dumnezeu punînd umăr cu umăr pentru construcţia Sfîntului Lăcaş.

Aici există un paraclis bine amenajat pentru oficierea slujbelor divine iar biserica mare este deja înălțată cu stăruința părintelui paroh.