A avut loc Adunarea Protopopilor Eparhiei de Ungheni și Nisporeni

Joi, 11 mai 2017, în incinta Centrului Eparhial din orașul Ungheni, a avut loc Adunarea Protopopilor Episcopiei noastre.
Adunarea a fost prezidată de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și a luat parte și Președintele Sectorului Eparhial, Învățămînt Religios și Catehizare, Protoiereul Andrei URSOI. În cadrul ședinței sau discutat diferite probleme din viața duhovnicească și cea parohială.

ORDINEA DE ZI:
1. Seminarul Metodologic Republican la Religie desfășurat în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și predarea religiei în școli.
2. Despre nașii la Botez. Multe cazuri de înrudire duhovnicească prin botez și copiii celor înrudiți doresc să se căsătorească.
3. De ce la activitățile desfășurate în teritoriu și protopopiate nu sunt prezenți Președinții sau Membrii Sectoarelor Eparhiale.
4. Episcopia pleacă în vacanță din data de 17 iulie – 13 august 2017, iar preoții care doresc de a pleca din parohie la odihnă sau în călătorie, să scrie cerere pe numele Preasfințitului și să le aducă la episcopie, dar vizate de protopop cu mențiunea preotului care va înlocui la slujbe.
5. Tabăra cu tineri și preoți din 5-8 iunie 2017, în protopopiatul Nisporeni.

PREŞEDINTE
Preasfințitul Episcop PETRU

Secretar
Protoiereu Vadim COROSTINSCHI

Membri
Protoiereu Bartolomeu TURTUREANU
Protoiereu Vitalie COZARI
Protoiereu Grigorie DODON
Protoiereu Serghei SLĂNINĂ
Protoiereu Andrei URSOI