Adunarea Ordinară a Protopopiatului Nisporeni din 2 iulie, 2024

Marți, 2 iulie, 2024, în a doua parte a zilei, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Nisporeni.
Adunarea a avut loc în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni.
Ședința respectivei adunări a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.
Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Vitalie COZARI, Protopopul Circumscripției Nisporeni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.
În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea socială și viața duhovnicească a parohiilor din cuprinsul Protopopiatului.
Înaltpreasfinția Sa a răspuns la întrebările parvenite din partea unor slujitori.
Ierarhul a îndemnat preoții să facă catehizare mai intens în parohiile lor cu enoriașii, pentru ai întări în dreapta credință.
Totodată Chiriarhul a sfătuit părintește preoții Protopopiatului Nisporeni, cum să facă față atacurilor îndreptate spre biserică în aceste vremuri de cumpănă pe care le parcurgem.
De asemenea, ținem să menționăm și faptul că în cadrul acestei adunări, preoții Protopopiatului Nisporeni a fost ales noul Protopop al bisericilor din Raionul Nisporeni, ca urmare a cererii de eliberare din această funcție, înaintată de fostul Protopop, Prot. Vitalie COZARI, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe”, din s. Milești, rn. Nisporeni.
Specificăm și faptul că în cadrul adunării, pr. Ioan ȚUȘCA, parohul bisericii ,,Sf. Ierarh Nicolae”, din s. Zberoaia, rn. Nisporeni, a prezentat referatul pe tema: ,,Virtutea credinței în Dumnezeu și rezultatele ei în viața omului”.

De asmenea, ținem să menționăm și faptul că Protoiereul Emilian MIHAILIUC a fost eliberat din funcția de membru al Sectorului Eparhial, Probleme liturgice și de Pastorație, reprezentant al Protopopiatului Nisporeni și a fost numit Protoiereul Damian CIGOREANU.