Adunarea Ordinară a Protopopiatului Călărași

Luni, 30 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Paraclisului „Icoana Maicii Domnului, Grabnică Ascultătoare”  din orașul Călărași, s-a desfășurat adunarea ordinară și darea de seamă a circumscripției Călărași.

Adunarea a fost prezidată de Protopopul raionului Călărași,  Protoiereul Grigore DODON.  La începutul  adunării, Protopopul a felicitat preoții cu sărbătoarea  „Sfintelor Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi și mama lor Sofia” , lămurind importanța și însemnătatea acestei sărbători. Totodată părintele a reamintit că pe data de 20 octombrie sărbătorim „Icoana Maicii Domnului de la Hârboveț” îndemnând preoții să meargă cu credincioșii din parohie la mănăstirea Hârbovăț, pentru a o cinsti pe Maica Domnului. Părintele Protopop a anunțat preoții că pe data de 31 octombrie 2019 cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop PETRU, se v-a desfășura un eveniment, dedicat  tinerilor cu tema : „TÂNĂRUL CREȘTIN ȘI PROVOCĂRILE LUMII CONTEMPORANE”.

În cadrul adunării sa dat citire temei prezentate de Protoiereul Boris STRATAN parohul bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Nișcani, r-ul Călărași. Tema: „Cât de des trebuie și pot să se împărtășească credincioșii? Cât timp trebuie să postim înainte de primirea Sfintei Împărtășanii? Se poate administra Taina Sfintei Împărtășanii fără cea a Spovedaniei? Se poate da Sfânta Împărtășanie tuturor credincioșilor care iau parte la Sfânta Liturghie.”

La sfârșitul adunării toți preoții au primit ziarele și au dat darea de seamă pe luna septembrie.

Pentru a vedea galeria foto accesați linkul: http://protopopiatul-calarasi.blogspot.com