Seminar pentru tinerii din Todirești pe tema: Prețuiește Viața

La data de 10 martie 2017, a fost desfășurat seminar cu tinerii din Gimnaziul Todirești r-nul Ungheni. Evenimentul a fost deschis de către preotul Ioan Gajim, parohul localității, apoi preotul Vadim Corostinschi, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova a dezvoltat cu cei prezenți tema: Prețuiește Viața.

Tema dată a avut mai multe puncte de reper ce ne reprezintă: de unde provine viața, sensul vieții, responsabilitatea în luarea deciziilor, avort și tentațiile spre sinucidere, etc.

La finele discuției Dna Directoare a instituției, Savciuc Maria, a mulțumit oaspeților și a arătat importanța deciziilor luate a fiecărui tânăr.

Cu un mesaj către tineri s-a adresat și profesoara de religie Ostapovici Valentina arătând beneficiile unor astfel de seminare în dezvoltarea multilaterală a tinerilor, iar spre final cu un mesaj de încurajare în prețuirea vieții a venit și Ioan Gajim, Master în Teologie.

La finele seminarului toți participanții au primit câte o fișă de mărturisire a păcatelor ca suport de percepere a păcatelor și îndemn de curățire a păcatelor mărturisite la preot pentru a trăi o viață în Hristos care este Viața cea veșnică și e Unicul care ne poate valorifica viața noastră în totalitate.

După eveniment voluntarii în frunte cu Coordonatorul filialei Todirești ATOM, Listru Victor au desfășurat prima adunare a echipei din localitate la care a participat și Președintele ATOM. Aici au fost discutate mici strategii de lucru pentru viitor.

Acest proiect este realizat cu binecuvântarea Preasfințitului Petru,Episcop de Ungheni și Nisporeni, prin Sectorul Eparhial Activitate Pastoralăpentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova carese alătură ideii naționale ale Asociației ,,Moldova pentru viață” prinorganizarea de comun a activităților care se referă în acelaşi timp la viaţacopilului nenăscut şi la necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină,dar și a cazurilor de sinucidere în rândul tinerilor: Marşul pentru viaţă2017 „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”.

pentru detalii de la eveniment accesați sursa: www.atosmd.club