Tradiții frumoase promovate de creștini în Săptămîna albă la Buțeni, raionul Hîncești

Aflîndu-ne în săptămîna albă, enoriașii bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din sat. Buțeni, raionul Hîncești, împreună cu copiii Centrului Creștin-Ortodox Social-Misionar „FILOCALIA” și fondatorul Centrului, Protoiereul Vasile PREPELIȚĂ au promovat o tradiție frumoasă de a face clătite și de a le împărți săracilor, bătrînilor și celor țintuiți la pat.

Femeile din sat au făcut clătite cu brînză, magiun, învîrtită, și diferite copturi iar copiii din clasele primare care fregvetnează Centrul au repartizat colaci și dulciuri, dar copiii din clase gimnaziale au pregătit 7 torturi și au repartizat clătite, învîrtite și alte copturi pentru 20 de familii nevoiașe din sat. Tinerii voltuntari singuri au identificat bolnavii, invalizii și nevoiașii făcînd lista s-au deplasat împreună cu familia preotului la distinatari ca să facă milostenia.

A fost un evenimant de neuitat pentru toți. Tinerii s-au simțit fericiți că pot și ei să se implice activ la diferite acte de binefacere datorită deschiderii Centrului „FILOCALIA”. Mulțumim din suflet tuturor care s-au implicat, să ne ajute Dumnezeu ca în ziua judecății să răspundem pozitiv la întrebarea Domnului: „Flămînd am fost și Mi-ați dat să mănînc, bolnav Am fost și M-ați cercetat?”

Așteptăm și alți voluntari ca să facem fapte bune împreună!!!