Zi de sărbătoare la Biblioteca Publică Raională „D. Cantemir”, mun. Ungheni

Joi, 1 martie 2018, odată cu sosirea calindaristică a primăverii, pentru Biblioteca Publică Raională „D. Cantemir” a fost o zi semnificativă, deschizându-și din nou ușile pentru iubitorii de carte, întrucât pentru o scurtă perioadă de timp a fost închisă, deoarece s-au săvârșit atât la nivelul întâi, cât și la nivelul doi, lucrări de reparație. Cu această ocație a avut loc o ceromonie solemnă de deschidere, la începutul căreia o grupă de copii de la grădinița „Steluța”, au program special despre importanța și necesitatea cărții și a bibliotecii.

În virtutea frumoasei colaborări pe care Episcopia de Ungheni şi Nisporeni o are cu biblioteca menţionată, la eveniment, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, a fost prezent şi prot. Ştefan RÎMBU, care a transmis din partea Chiriarhului mesajul de felicitare şi apreciere administrației și personalului  bibliotecii. Totodată în cuvântul oferit, prot. Ștefan a menționat importanța și necisitatea unei biblioteci pentru o societate, dar și necesitatea de a fi întotdeauna, atât copii, cât și cei maturi, prieteni buni cu cartea. Cu prilejul acestei ceremonii de redeschidere, dar și pentru frumoasa colaborare, bibliotecii i s-a oferit din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni Diplomă de apreciere pentru frumoasa activitate ce o depune pe tărâm cultural. Desemenea tot din partea Episcopiei i s-a oferit bibliotecii un set de cărți cu conținut religios, dar și o icoană cu chipul Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, care este socotit ocrotitorul bibliotecilor, întrucât în viața sa mănăstirească el avusese ascultarea de bibliotecar.

La eveniment au fost prezenți Dna Lidmila GUZUN, Președintele Raionului Ungheni; Dna Maria BOLOTOVICI, Șefa Secție de Cultură și Turism a Raionului Ungheni; Dna Rodica TOMA, Director al Casei Limbii Române din mun. Ungheni, și alți distinși invitați, care luând cuvântul au elogiat eforturile depuse la reamenajarea bibliotecii, cât și importanța și necesitatea unei biblioteci.

La final, Dna Nadejda MIHAI, Directorul Bibliotecii Publice Raionale „D. Cantemir”, a mulțumit celor care s-au implicat la demararea lucrărilor întreprinse, dar totodată a exprimat gratitudine din partea întregului colectiv al bibliotecii, pentru prezență și cuvinte de felicitare și apreciere, tuturor invitaților.