Zi de aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Icoana Maicii Domnului – Grabnică ascultătoare” din or. Călărași

Luni, 19 decembrie, 2022, când este pomenit Sfântul Părinte Ierarh Nicolai, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Icoana Maicii Domnului – Grabnică ascultătoare” din or. Călărași.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de parohul acestei biserici, Prot. Rodion DASCĂL, împreună cu familia, soborul de preoți și credincioșii prezenți.

După aceasta, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului, apoi a sfințit și interiorul Sfintei Biserici, care prin strădania părintelui paroh și cu ajutorul credincioșilor mărinimoși a fost renovat capital.

După Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Rodion DASCĂL, a primit distincție bisericească, pentru osteneala depusă la înfumusețarea sfântului locaș și cu împlinirea a 15 ani de slujire preoțească ce i-a sărbătorit de curând.

În timpul Sfintei Litughii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități, ajutându-i la înfăptuirea faptelor creștinești și mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele bisericești. De asemenea Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre datoria ce o are un creștin adevărat în fața lui Dumnezeu și despre grija ce trebuie s-o avem de mântuirea sufletului. Totodată Înaltpreasfinâia Sa a relatat și secvențe din viața Sfântului Ierarh Nicolai.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Înaltpreasfinția Sa a împărtășit copiii și credincioșii ce s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a ținut să felicite parohul și comunitatea credincioșilor ai acestei sfinte biserici cu această deosebită zi de sfințire, aducând totodată și cuvinte de apreciere pentru toate lucrările de renovare înfăptuite la acest Sfânt Locaș.

După aceasta Ierarhul a înmânat Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

La final părintele paroh, Prot. Rodion DASCĂL, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfinției Sale, soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.