Vizita de lucru a Preasfințitului Episcop PETRU la Mănăstirea Hîrbovăț

În a doua jumătate a zilei de joi, 18 octombrie 2018, după ce a avut zi audiență la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat la mănăstirea Hîrbovăț, a cărui Sfințit Arhimandrit și este, unde a avut o întrevedere cu părintele stareț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin) care a raportat amănunțit Ierarhului despre mersul lucrărilor de reconstrucție a mănăstirii.
În cadrul vizitei, Stăpînul, împreună cu părintele stareț a luat cunoștință cu lucrările efectuate la reparția capitală a exteriorului și interiorului a unui bloc din complexul mănăstirii. În acest bloc se află: Bucătăria unde se pregătește mâncarea, Trapeza monahală pentru toate zilele și cea de sărbători și unele chilii. Aici se efectuează un șir de lucrări capitale: Schimbarea geamurilor, tencuiala interioară și instalarea teracotei, schimbarea tavanului, instalarea sistemului de încălzire cu cazangerie aparte. Pe teritoriul mănăstirii s-au efectuat mai multe lucrări printre care: repararea drumului de la traseul central până la poarta mănăstirii, instalarea unei noi porți centrale, aprovizionarea cu apă a întregii mănăstirii prin construirea unei noi sonde de 230 m adâncime, și a apeductului de alimentare a tuturor blocurilor, atât de necesară pentru această mănăstire și un șir de alte lucrări.
Vlădica, în cadrul acestei vizite a discutat cu părintele Stareț și despre pregătirile pentru slujba ce va avea loc, duminică, pe data de 21 octombrie, cînd pentru prima dată în istoria icoanei, prin decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova la raportul PS PETRU,  se v-a oficia Slujba Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț
La final Preasfinţia Sa s-a deplasat în biserica principală, în faţa Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăţ unde s-a închinat înălțând rugăciuni Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu pentru bunăstarea mănăstirii și a întregii Eparhii.