VIDEO și FOTO Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva la Sfânta Mănăstire Hîncu

În seara zilei de miercuri, 26 octombrie 2022, la Sfânta Mănăstirea Hîncu, a fost oficiată Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva, în ajun de hramul acestui așezământ monahal.

Specificăm în mod deosebit că această Slujbă de Priveghere a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail, și Înaltpreafințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu-n impunător sobor de slujitori, din Eparhia noastră, dar și din alte Eparhii din țara noastră.

Menționăm și faptul că înainte de începerea slujbei de priveghere, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, dimpreună cu obștea mănăstirii, soborul slujitorilor și credincioșii prezenți, a întâmpinat sfintele moaște aduse de Înaltpreasfințitul Mitropolit AGAFANGHEL, spre închinarea credincioșilor care vor fi prezenți la slujba hramului la Sfânta Mănăstirea Hîncu.

Slujba Privegherii a fost oficiată în biserica „Cuvioasa Parascheva”.

În cadrul slujbei de priveghere Ierarhii, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi, după cântarea Polieleului, au cântat mărimurile praznicului.

Apoi, Înaltpreasfințitul Mitropolit AGAFANGHEL a miruit pe toți slujitorii și credincioșii prezenți.

După aceasta, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscp PETRU, întrucât este cel care a redeschis Mănăstirea Hîncu cu 30 ani în urmă și a revigorat viața duhovnicească de aici, făcând-o una din cea mai frumoasă și vestită vatră monahală din țara noastră, a fost felicitat călduros de către Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul PAVEL (Tabacari), împreună cu slujitorii mănăstirii, dar și de alți slujitori a fost felicitat Chiriarhul.

Tot în cadrul privegherii soborul slujitorilor mănăstirii, dar și alți oaspeți au adresat frumoase cuvinte de felicitare Stareței Sfintei Mănăstiri, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc.

Menționăm că prezenți la slujba privegherii au fost slujitori și credincioși nu doar din țara noastră, dar și de peste hotare, mai exact din Ucraina, regiunia Odessei, Cernăuțului și Ismailului.

După încheierea slujbei de preveghere, Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, dar și înaltului oaspete, i-a fost prezentat aparițiile editoriale, Calendar de perete, calendar de masă – pentru biserici și Revista „Călăuza monahală”, tipărite cu prilejul împlinirii a 30 ani de la redeschiderea Mănăstirii Hîncu, dar și cu cei 55 ani de viață, 30 de monahism și 30 de slujire la Sfântul Prestol a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU.