VIDEO și FOTO Sfânta Liturghie de prăznuirea Tăierii Împrejur a lui Hristos și în ziua Sfântului Vasile cel Mare, oficiată la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

Sîmbătă, 14 ianuarie 2022, în ziua prăznuirii Tăierii Împrejur după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, când este sărbătorit și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” din Municipiul Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinţia Sa fost întâmpinat de către slujitorii Catedralei, împreună cu credincioşii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, dar și rugăciuni de cerere pentru sănătate, spor duhovnicesc și ajutor spre mântuire și săvârșirea faptelor bune.

La sfârșit Sfintei Liturghii, Ierarhul, a vorbit creştinilor despre Sărbătoarea Tăierii Împrejur cea după trup a Domnului, dar şi despre viaţa şi minunile Sfântului Ierarh Vasilie cel Mare, arătând modelul de viețuire creștină, de mare folos astăzi omenirii, desprins din trăirea desăvârșită a Sfântului Vasile cel Mare.

Apoi i-a felicitat cu sfânta sărbătoare pe toţi credincioșii prezenți, dar în mod deosebit a transmis cuvinte de felicitare tuturor celor omagiați și celor care sunt cu hramul casei lor.

La final, așa cum deja este tradițional la Catedrala Episcopală, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, dimpreună cu slujitorii, conform unei datine străbune, i-a semănat pe credincioși cu cuvinte și binecuvântări arhierești, dar și cu dulciuri și semințe, pentru a avea un an bogat, liniştit şi îmbelșugat în fapte creștinești.

După aceasta Ierarhul a împărțit cu multă generozitate cutii cu diferite daruri copiilor prezenți în Catedrală.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.