VIDEO și FOTO Hramul Catedralei Episcopale din mun. Ungheni „Sfântul Kneaz Alexandru Nevski” sărbătorit prin slujbă arhierească

Luni, 12 septembrie 2022, Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski.

În dimineața zilei, Înaltpreasfințitulu Arhiepiscop PETRU a fost întâmpinat solemn de soborul slujitorilor prezenți și de credincioșii ce au venit să i-a parte la sărbătorirea hramului Catedralei Episcopale.

Alături de Înaltreasfinția Sa au coliturghisit prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, prot. Grigore DODON, Protopopul de Călărași, Arhim. PANTELIMON (Matveevici), Duhovnicul Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din or. Ungheni, dimpreună cun sobor impunător de preoți şi diaconi slujitori.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, s-a făcut înconjorul tradiţional al Catedralei şi citirea a 4 pericope evanghelice, din cele 11 ale învierii, după care a fost săvârşit un Tedeum pentru sănătatea tuturor ctitorilor, ostenitorilor şi binefăcătorilor Catedralei Episcopale.

Apoi, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, relatând secvențe din viața Sf. Knz Alexandru Nevski, remarcând credinţa, virtuţile şi faptele bune ce i-au caracterizat trăirea sfântului Alexandru, trăire pe care trebuie şi noi, fiii duhovniceşti ai acestei Catedrale, să o avem, dacă dorim să avem ajutorul şi mijlocirea înaintea lui Dumnezeu, a sfântului pentru noi.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa, a fost felicitat de prot. Ștefan RÎMBU, din partea slujitorilor Catedralei, a corpului ipodiaconal și a colaboratorilor, de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, dar şi de numeroşi preoţi şi credincioşi.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Iuliana PLĂMĂDEALĂ.

La sfârșitul slujbei Înaltpreasfinția Sa a organizat o agapă obișnuită.