Un mărinimos act caritabil înfăptuit cu generozitate de Preasfințitul PETRU și Dna Elena BÎTCĂ, în s. Fîrlădeni, r. Hîncești

Trăim de ceva timp o perioadă de grea încercare! Iar a nu trece cu vederea anume acum, în aceste vremuri, aproapele, a-l cerceta și ajuta în măsura posibilităților, este o faptă bineplăcută înaintea lui Dumnezeu.

Iată de ce, Președintele Asociației „Caritate și Fapte bune”, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în colaborare cu Asociația „Întinde o mână de ajutor celor nevoiași”, a cărei conducătoare este Doamna Elena BÎTCĂ, au înfăptuit sîmbătă, 16 ianuarie 2021, un act de caritate în satul Fîrlădeni, raionul Hîncești, fiind ghidați duhovnicește spre aceste fapte de cuvintele Sfântului Apostol Pavel „să facem bine către toţi şi mai vârtos către cei de o credinţă cu noi” (Gal. VI, 10), și fiind cei ce nu așteaptă pe cei săraci să vină la ei, ci îi caută ca să facă milă cu cei nevoiași, căci și Sfântului Ioan Gură de Aur spune: ,,că cel ce nu dă săracilor din averea sa, este ca și cum ar fura”.

Părintele Nicolai CRUDU, parohul Sfintei Biserici cu hramul „Sf. M. Mc. Teodor Stratilat”, din satul Fîrlădeni, responsabil de împărțirea darurilor oferite, a salutat și mulțumit din suflet Preasfințitului PETRU și Doamnei Elena BÎTCĂ, pentru bunăvoința și disponibilitatea de a oferi daruri generoase pentru familiile nevoiașe din parohia dată

Ajutorul oferit a constat în cantități mari de cartofi, ceapă, paste făinoase, conopidă, mazăre, orez, biscuiți și alte produse alimentare, dar și haine.

Pentru acest generos act caritabil, atât părintele paroh, cât mai cu seamă beneficiarii acestui act caritabil, au mulțumit sufletește pentru toate produsele ce le-au primit. Spunând că vor înălța rugăciuni către Bunul Dumnezeu, ca să răsplătească cu binecuvântări și daruri cerești pe mărinimoșii binefăcători, Preasfințitul Episcop PETRU și Dna Elena BÎTCĂ.