,,Taina vindecătoare a Sfântului Maslu” – o carte foarte utilă și de mult așteptată

Recent, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și prin truda Prot. Nicolai BOIAN, a văzut lumina tiparului cartea ,,Taina vindecătoare a Sfântului Maslu”, o publicație, mai mult decât necesară în aceste timpuri încercate de multe boli și neputințe trupești și sufletești.

Căci astăzi avem multă lume bolnavă, cu diferite boli de trup și de suflet, psihice și fizice. Toate acestea din cauza necredinței, a îndepărtării de Sfânta Biserică și a lipsei de pocăință. Atunci când omul se pocăiește de păcatele făcute și cere vindecare de la Dumnezeu, Domnului dăruiește nădejde, puterea și bucuria răbdării, iertare de păcate și numaidecât mângâiere și vindecare.

Prin acest material bogat în explicații și tâlcuiri, Înaltpreasfinția Sa dorește să accentueze creștinilor și tuturor cititorilor, importanța majoră și efectul puternic tămăduitor al Tainei Sfântului Maslu.

Cuvintele selectate sunt de mare actualitate. Ele răspund la multiplele cereri și întrebări ale credincioșilor.

De asemenea, cartea este foarte utilă și pentru slujitorii Sfântului Altar, deoarece ea poate ajuta la formarea unei predici complexe pe tema Sfântului Maslu.

Această carte vine să ne ajute la vindecarea noastră. Atunci când omul participă conștient la slujbele Bisericii, el primește în modul cel mai deplin ,,tot Darul cel bun, care de Sus este”.

Cartea ne relatează istoria și originea divină a Tainei Sfântului Maslu; ne aduce în față minuni, vindecări, mărturii, întâmplări minunate care s-au petrecut la sfinți din trecut, dar de asemenea ne întărește credința și prin minuni și mărturii din zilele noastre, din cuprinsul țării noastre, din sfintele noastre mănăstiri și biserici. Tot aici găsiți scurte tâlcuiri la rugăciunile Sfântului Maslu, la Apostol și Evanghelii; despre Uleiul sfințit folosit la ungere, despre punerea pe cap a Sfintei Evanghelii.

Cartea tratează și oferă răspunsuri la anumite tradiții și superstiții legate de această Taină care s-au format greșit de-a lungul timpului. Ea reiterează că Sfântul Maslu se face spre sănătate trupească și sufletească și nicidecum spre moarte sau rău. Prin rugăciune, se cheamă Duhul Sfânt, Care se pogoară în mod tainic și dăruiește iertare de păcate și vindecare.

Cartea poate fi găsită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski”, la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, str. Națională 8, dar și la bisericile și mănăstirile din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni: raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Hîncești.

Prot. Nicolai BOIAN

Colaborator Episcopal și Cleric al Catedralei Episcopale