Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică seara, 8 august 2021, după săvârșirea slujbei de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitorul de boli, Pantelimon, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu-n sobor de 7 slujitori.

Întrucât mâine, ziua de pomenire a Sf. M. Mc. Pantelimon, e în zi din timpul săptămânii și mulți credincioși sunt la serviciu, neputând să i-a parte la Taina Sfântului Maslu, s-a convenit, prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, la soliocitare multor credincioși, ca această sfântă și folositoare taină, să se săvârșească în această seară, după slujba privegherii, așa cum s-a și menționat.

La final, după ce mulțimea credincioșilor, veniți mulți și de peste hotarele țării, au fost miruiți de 7 ori, așa cum se și cuvine, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre folosul, necesitatea și importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)