Taina Sfântului Botez asupra pruncului AUGUSTIN CULEAC, săvârșită în biserica „Sf. Ierh. Grigore Teologul” din s. Măcărești, r. Ungheni

Sîmbătă, 10 septembrie 2022, în prima parte a zilei, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Taina Sfântului Botez asupra pruncului AUGUSTIN CULEAC, în biserica „Sf. Ierarh Grigore Teologul”, din s. Măcărești, r. Ungheni.

Sosind în această parohie, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de părintele paroh, Prot. Alexandru BUZA și Dnl Valerian CULEAC, tatăl pruncului încreștinat.

La sfârșitul Sfintei Taine, Ierarhul a felicitat părinții pruncului încreștinat, Valerian și Eufrosinia, dar și pe nașii prezenți, îndemnându-i să ofere copilului o educație creștinească, călăuzindu-l pe drumul poruncilor evanghelice care duce spre Împărăția Cererilor.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, în care a vorbit despre importanța Tainei Sfântului Botez și semnificația numelui de creștin, dar și îndatoririle creștinești ce le are față de Dumnezeu pe parcursul vieții.

Menționăm că pruncul încreștinat AUGUSTIN, este primul copil al familiei Valerian și Eufrosinia CULEAC.  Mama copilului încreștinat, EUFROSINIA, este fiica prot. Alexandru BUZA, parohul bisericii menționate și Duhovnic al Protopopiatului Ungheni și a preotesei Valentina BUZA.

De asemenea, Dna Eufrosinia este membră a Corului Catedralei Episcopale „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni și întrucât este o coristă activă și exemplară, ca și toate celelalte membre ale Corului, se bucură de o apreciere înaltă din partea Înaltpreasfinției Sale. Cu atât mai mult că ea fiind copilul unei familii preoțești, cu renume în Eparhie, ce are copii educați, cu credință și frică de Dumnezeu.

Specificăm cu această ocazie și faptul că Înatpreasfinția Sa întotdeauna a avut un respect și atitudine părintească aparte față de copiii din familiile preoțești, care sunt bine educați, ascultători, cu credință și respectați în societate.