Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul sărbătorit prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Vineri, 20 ianuarie 2023, când este cinstit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală  ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul, soborul de slujitori, laolaltă cu credincioșii prezenți, au adus rugăciuni de slavă și mulțumire pentru toate Milostivului Dumnezeu, dar și de cinste și laudă Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Totodată au fost înălțate rugăciuni pentru sănătatea sufletească și trupească a tuturor, dar și pentru dobândirea ajutorului dumnezeiesc spre înfăptuirea lucrurilor bune și faptelor mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa, a ținut un consistent și frumos cuvânt de învăţătură, în care a făcut referire mesajul evanghelic, vorbind și despre viața Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a felicitat a felicitat cu Sfânta Sărbătoare și pe credincioșii prezenți, dar în mod deosebit pe omagiații zilei, care poartă numele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, cât și pe cei ce îl au pe acest mare sfânt ocrotitor al caselor lor.