Slujire arhierească în parohia „Sf. Ierarh Nicolai” din s. Vălcineț, r. Călărași

Joi, 23 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a slujit în parohia ,,Sf. Ierarh Nicolae” din s. Vălcineț, r. Călărași.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de soborul de preoți și credincioșii prezenți.

Alături de Ierarh au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Prot. Gheorghe REVENCO, parohul bisericii ,,Sf. Ierarh Nicolae” din localitate, dar și alți preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, explicând mesajul evanghelic, vorbindu-le credincioșilor și despre îndatoririle spirituale ce le are un creștin atât în perioadele Sfintelor Posturi, cât și în toate zilele anului.

De asemenea, Chiriarhul a sfătuit părintește cum trebuie să se pregătească adevărații creștini de Slăvita Sărbătoare a Nașterii Domnului, în postul căreia și suntem. Totodată Ierarhul a menționat importanța și necesitatea venirii la biserică.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Ierarhul a împărtășit credincioșii care s-au pregătit pentru primirea Sfintelor Taine.

La sfârșitul Sfinte Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a felicitat parohul, Prot. Gheorghe, dar și pe enoriași cu această zi de aleasă bucurie duhovnicească.

După aceasta, Ierarhul a oferit unor ctitori și binefăcători ai aceste sfinte biserici, Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești.

La final, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul de slujitori a săvârșit Slujba Panehidei, pentru sufletul Preotesei Maria REVENCO, întrucât astăzi se împlinesc 7 ani de la trecerea ei la Domnul. Preoteasa Maria a fost soția părintelui paroh, Gheorghe REVENCO.

La sfârșitul Slujbei Panehidei a adresat părintelui paroh, copiilor, nepoților, dar și credincioșilor cuvinte de mângâiere duhovnicească și îmbărbătare sufletească, îndemnându-i să o pomenească și-n continuare pe Preoteasa Maria.

Menționăm că răspunsurile liturgice au fost date la strană, excepțional, de corul bisericii ,,Cuvioasa Parascheva” din s. Sipoteni, r. Călărași, condus de Preoteasa Xenia PETRICIUC. De asemenea și corul parohiei ,,Sf. Ierarh Nicolae” din s. Vălcineț a dat răspunsuri liturgice.