Slujire Arhierească în Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din satul Păulești, raionul Călărași

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Apostol Toma Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie și Sfințirea Bisericii Sf. Ierarh Nicolae” din satul Păulești, raionul Călărași.

Anticipat Sfintei Liturghii au fost citite Rugăciunile de resfințire a bisericii după care Stăpânul a uns cu Sfântul Mir sfântul locaș stropindu-l și cu apă sfințită.

În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat călduros de parohul bisericii, Protoiereul Ghenadie GHERGHELIGIU împreună cu familia și credincioșii veniți la rugăciune.

Ierarhului i-au coliturghisit un sobor de preoţi printre care Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI. În timpul vohodului mic, parohul bisericii a fost decorat de către Chiriarh cu înalta distincţie bisericească dreptul de a purta Crucea cu Pietre scumpe pentru activitatea osârdnică desfășurată în cuprinsul parohiei.

După citirea pericopei evanghelice Stăpânul a rostit o predică ziditoare relatând și secvențe din viața Sfântului Apostol Toma prăznuit astăzi.

A urmat Te Deum de mulțumire, după care mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului locaș au primit Diplome Arhierești.

La final Ierarhul împreună cu soborul preoților slujitori s-au deplasat la cimitirul din localitate unde au oficiat sfințirea unei troițe recent construite

Această localitate  are o istorie bogată cu multe evenimente și întâmplări deosebite printre care amintim vizita renumitului poet, Alexandru Sergheevici Pușkin la boierul de atunci și stejarul deosebit care crește în localitate din semințele care au fost duse în cosmos de renumitul cosmonaut Iurie GAGARIN.