Slujba prohodului pentru robul lui Dumnezeu, Ioan CAZACU, oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, la Mănăstirea Hîncu

Sîmbătă, 3 septembrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce a slujit Sfânta Liturghie, luând parte la sărbătorirea Sf. Ierh. Gavriil Bănulescu-Bodoni, la Mănăstirea Căpriana, s-a deplasat la Mănăstirea Hîncu, unde a săvârșit slujba prohodului, pentru adormitul robul lui Dumnezeu, IOAN, fratele Egumenii PARASCHEVA (Cazacu) Stareța mănăstirii menționate.

Menționăm că în dimineața zilei, pentru sufletul robului lui Dumnezeu IOAN, a fost săvârșită, cu binecuvântarea Înaltpreasfinție Sale, Sfânta Liturghie, de către Arhim. PAVEL (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu.

Slujba Prohodului a fost săvârșită la sub-solul Catedralei Episcopale „Sf. Ap. Petru și Pavel”, în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au slujit la slujba prohodului, prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, dar și alți slujitori.

După oficierea umilincioasei slujbe a prohodului, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină, despre folosul și necesitatea rugăciunilor, slujbelor și pomenilor ce trebuie făcute pentru odihna cu sfinții și iertarea păcatelor, pentru sufletul celui trecut la cele veșnice, elogiind și faptele creștinești ale răposatului, care foarte mulți ani a făcut ascultare cu drag, la Mănăstirea Hîncu.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a îmbărbătat duhovnicește, cu cuvinte mângâitoare și învățături sfinte, familia răposatului, în deosebi pe îndurerata mamă, MARIA, care a dat naștere la 7 copii, crescându-i și educându-i creștinește, în duhul dreptei credințe.

După oficierea slujbei prohodului, răposatul IOAN, a fost înmormântat în cimitirul Sfintei Mănăstiri Hîncu, întrucât, așa cum am menționat, o lungă perioadă din viața sa și-a petrecut-o în ascultare la această mănăstire.

Menționăm în mod deosebit că alături de Maica Stareță, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) au ținut să fie prezenți, Stareții și Starețele Mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei, în aceste momente de petrecere pe ultimul drum a fratelui Preacuvioșiei Sale.