Slujba Privegherii în cinstea Sfîntului Ilie Testiviteanu, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Miercuri seara, 1 august 2018. În ajunul prăznuirii Sfîntului Prooroc Ilie Testivitenul, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba privegherii în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Cnz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni.

Alături de Preasfinția Sa, s-au rugat la slujba privegherii, soborul de preoți și diaconi slujitori împreună cu creștinii Catedralei.

Sfîntul Prooroc Ilie este sărbătorit cu mare cinste de creştinii ortodocşi de aceia atunci cînd cineva încalcă această sărbătoare, este pedepsit. În popor se spune că cei ce lucrează de Sf. Ilie, sînt „păliţi” imediat, chiar a doua zi, de unde şi vine numele de Ilie Pălie pentru ziua de 3 august. Adică, Ilie te păleşte. Biserica Ortodoxă însă nu are nici o referire la această sărbătoare. 3 august e o zi obişnuită de lucru şi nu este nici un fel de Ilie Pălie. Cei ce-l sărbătoresc aduc o oarecare jignire Sfîntului Prooroc Ilie.