Slujba Privegherii în ajunul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara zilei de sîmbătă, 27 august 2022, în ajun de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și spre duminica a X-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, slujba privegherii.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, la slujba din această seară a luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

La slujbă au participat numeroși credincioși care s-au închinat cu acest prilej Sfântului Epitaf al Maicii Domnului și au înălțat cântări și rugăciuni de laudă Pururea Fecioarei Maria.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătura în care a vorbit despre importanța acestei sărbători, dar și despre datoria fiecărui creștin de a o cinsti pe Maica Domnului, care este și mama noastră spirituală, și pe care suntem datori să o preamărim cuviincios, aducându-i prinos de rugăciuni de laudă, în semn de dragoste, iubire și credință față de ea, care este pururea rugătoare și mijlocitoare pentru noi înaintea Fiului Său.

Cântările privegherii a fost cântate de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

După slujba privegherii, prot. Ștefan RÎMBU, l-a felicitat pe Înaltpreasfinția Sa cu împlinirea a 30 ani de slujire la Sfântul Prestol, adică de la hirotonia în treapta de preot, din partea clericilor Catedralei Episcopale, a corpului ipodiaconal și a Corului Catedralei, dorindu-i multă sănătate și slujire îndelungată și tot atât de rodnică și bogată, la Sfântul Prestol.

Tot cu același prilej, Ierarhul a fost felicitat și de Corul de copii al Catedralei Episcopale.

Menționăm că Prohodul Maicii Domnului cu rânduiala înălțării Panaghiei, așa cum se face tradițional în seara acestei zile, a fost amânat pentru a se săvârși în a treia zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, întrucât după rânduiala tipiconală, prioritate a avut slujba învierii.