Slujba Privegherii în ajunul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

Sâmbătă seara, 11 iulie 2020Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba privegherii pentru ziua duminicii a V-a după rusalii și în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh, la slujba privegherii au participat Secretarul Eparhial, Prot. Vadim COROSTINSCHI, și un sobor de preoți împreună cu slujitorii catedralei.

Cântările privegherii au fost intonate melodios de corul Catedralei, condus de Dna Dirijor, Jozefina VIZITIU-GAJIM.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul PETRU, întrucât se află în ajunul cinstirii sfântului ocrotitor, Sfântul Apostol Petru, a fost felicitat de Corul de Cucoane Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, de unii preoți prezenți, dar și de credincioși.

În mod special dorim să menționăm impresionantul fapt că, au venit să-l felicite pe Preasfințitul PETRU, un grup de tineri, deja căsătoriți, care au făcut parte din prima generație de copii îngrijiți părintește de Preasfinția Sa, la Orfelinatul „Preafericitul Iosif”, cu 25 de ani în urmă. Or, acest fapt bucură mult, deoarece e o dovadă vie de prețuire și recunoștință adusă Preasfințitului PETRU, pentru toată grija ce le-a purtat-o acestor tineri, pe când erau copii orfani. 

Iar ca o dovadă și mai convingătoare, a dragostei ce i-o poartă copiii ce au fost îngrijiți de Preasfințitul PETRU, la Orfelinatul „Preafericitul Iosif”, e faptul că unul din cei ce au fost prezenți de al felicita pe Preasfinția Sa, a venit tocmai de la Chișinău, cu bicicleta.