Slujba Privegherii cu Prohodul Maicii Domnului în Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, în ajunul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului

În seara zilei de joi, 27 august 2020, în ajun de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, slujba Privegherii cu Prohodul Maicii Domnului.

Alături de Preasfinția Sa, la slujba din această seară a luat parte soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

La slujbă au participat numeroși credincioși care s-au închinat cu acest prilej Sfântului Epitaf al Maicii Domnului și au înălțat cântări și rugăciuni de laudă Pururea Fecioarei Maria.

Oficiată în mijlocul sfântului lăcaș, slujba Prohodului Maicii Domnului, semnifică adunarea într-un cuget a întregii Biserici pentru a slăvi pe Maica Vieții, Preacurata Fecioara Maria.

După înconjorul Catedralei, Preasfințitul PETRU a oficiat rânduiala ridicării Panaghiei, rânduială care îşi are originea, potrivit tradiției bisericeşti, încă din vremea Apostolilor. Această rânduială se practică mai des în mănăstiri pentru călugări, iar pentru mireni o singură dată pe an la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

La finalul slujbei, Preasfințitul PETRU a ținut un cuvânt de învățătura în care a evidențiat, că prin slujirea Prohodului Maicii Domnului, aducem Preacuratei Maicii un prinos de cinstire şi mulțumire, un semn de dragoste, iubire și un semn al credinței noastre că Maica Domnului este pururea rugătoare și mijlocitoare pentru noi înaintea Fiului Său.

Cântările privegherii şi prohodul Maicii Domnului a fost cântate de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.