Slujba Panihidei, la un an de zile, de la trecerea la cele veșnice a Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU

Sîmbătă, 18 decembrie 2021Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în parohia „Înălţarea Domnului” din s. Cărpineni, r. Hînceşti, pentru a săvârşi slujba panehidei, pentru Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU, întrucât s-a împlinit un an de zile de la trecerea sa la cele veșnice.

Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor prezenți – Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Prot. Octavian SOLOMON, Parohul bisericii, dar și alți slujitori – a săvârșit slujba Panehidei, pentru iertarea păcatelor și odihna cu sfinții, a sufletului robului lui Dumnezeu, vrednicul de pomenire Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU.

La final, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, elogiind bunătatea inimii şi faptele rodnice ale îndelungatei slujiri preoțești a Prot. Mitrof. Nicolai.

De asemenea, pe lângă cuvintele de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa, a adresat cuvinte de mângăiere sufletească şi îmbărbătare duhovnicească, preotesei Eufrosenia OLĂRAŞU şi întregii familii îndoliate, dar şi credincioşilor prezenţi, care au venit de a lua parte la slujba panehide. Or, prin această prezenţă a lor îşi arată în continuare dragostea şi respectul faţă de Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU, care aproape 30 de ani le-a fost părinte spiritual şi povăţuitor duhovnicesc.

Totodată, Ierarhul a specificat importanţa săvârşirii slujbelor de pomenire pentru sufletele celor răposaţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculţan)