Slujba înmormântării pentru o enoriașă vârstnică a Catedralei Episcopale din mun. Ungheni

Marți, 12 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a săvărșit slujba prohodului pentru sufletul roabei lui Dumnezeu, Nina GRIGORAȘ, una din cele cea mai vârstnice enoriașe active a Catedralei Episcopale din mun. Ungheni.

Menționăm că răposata Nina GRIGORAȘ a fost o soră creștină plină de cumsecădenie, credincioasă și omănoasă, care era nelipsită de la slujbele bisericii, fiind prezentă, dimpreună cu soțul ei, răposatul Dumitru, chiar și la toate slujbele de vecernie și utrenie, nu doar duminica și sărbătorile, dar și în timpul săptămânii.

După săvârșirea slujbei prohodului, Înaltreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre grija ce trebuie s-o purtăm pentru mântuirea sufletului, elogiind faptele creștinești ale nou-adormitei Nina, ce i-au caracterizat trăirea ei duhovnicească.

Menționăm faptul că Înaltpreasfinția Sa, din stima și dragostea creștinească ce i-a purtat-o acestei enoriașe a Catedralei, a venit din Eparhia Donetsk, mergând 16 ore pe drum, pentru ai săvârși slujba înmormântării, nou-adormitei roabe lui Dumnezeu Nina

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni