Slujbă de pomenire la mormântul nou-adormitei preotese Maria NEGURĂ

În seara zilei de joi, 9 iulie 2020, după activităţile şi întrevederile de la Centrul Eparhial, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat la biserica „Sfântul Ierarh Nicolai” din satul Mărăndeni, raionul Făleşti. Preasfinţitul PETRU s-a aflat în această parohie cu înştiinţarea Preasfinţitului MARCHEL, Chiriarhul locului dat.

Preasfinţitul PETRU a mers la biserica menţionată, pentru a face o slujbă de pomenire pentru sufletul nou-adormitei Maria, preoteasa părintelui Protopop de Făleşti, Prot. Anatolie NEGURĂ. Întrucât din binecuvântate pricini Preasfinţia Sa nu a putut lua parte la înmormântarea preotesei Maria NEGURĂ, a ţinut cu tot dinadinsul să meargă pentru a face o slujbă de pomenire la mormântul răposatei, care se află pe teritoriul bisericii din satul Mărăndeni. Prezenţa Preasfinţitului PETRU aici a fost motivată şi de faptul că, Preasfinţia Sa este cunoscut şi foarte apropiat duhovniceşte de familia Părintelui Protopop, Anatolie NEGURĂ.

După săvârşirea slujbei de pomenire, Preasfinţia Sa, a elogiat personalitatea preotesei Maria NEGURĂ, adresând totodată Părintelui Anatolie şi întregii familii îndoliate, cuvinte de mângâiere sufletească şi îmbărbătare duhovnicească.

Dorim să menţionăm și faptul că regretata preoteasă Maria NEGURĂ a fost o adevărată soţie de preot. O mamă iubitoare de fii. Născând şi educând creştineşte, în duhul credinţei ortodoxe, împreună cu părintele Anatolie, 5 copii – 1 băiat şi 4 fete – toţi absolvind şcoli teologice, iar mai apoi, băiatul ajungând preot, iar cele 4 fete toate preotese, dintre care una e preoteasă la Diveivo, Rusia.

Preoteasa Maria a fost un adevărat pilon atât al familiei, cât și un sprijin de nădejde a Părintelui Anatolie în toţi cei 50 de ani de căsnicie, dar şi ca preoteasă în cei peste 35 de ani petrecuţi în parohia Mărăndeni.