Slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț şi procesiune pentru ploaie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Miercuri, 12 august 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”  din municipiul Ungheni.

La serviciul divin, alături de Ierarh, au participat clericii Catedralei și enoriași, care au venit să înalțe rugăciuni de laudă şi de mulţumire către Născătoarea de Dumnezeu.

La sfârşit Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, folositor mântuirii sufletului.

Pripelile acatistului au fost cântate de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Iosefina VIZITIU-GAJIM.

După încheierea slujbei acatistului, s-a făcut procesiune pentru ploaie, în jurul Catedralei Episcopale, cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni din Balîchino. În timpul acestei procesiuni au fost cântate pripeli şi citite rugăciuni la vreme de secetă, prin care a fost invocată Mila lui Dumnezeu să se reverse spre poporul cel necăjit şi pământul cel însetat, prin ploi mănoase şi liniştite, care să îndestuleze cu umezeală brazdele şi roadele pământului.