Slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului „Cea cu șapte săgeți”, săvârșită la biserica „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din or. Strășeni

Sîmbătă, 26 august, 2023, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei, a săvârșit slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului ,,Cea cu șapte săgeți”, la biserică în construcție ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, din or. Strășeni.
Aici, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat parohul bisericii, preotul Eugen Croitoru, de soborul de preoți prezenți și de numeroșii credincioși.
La slujba acatistului, alături de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU, au slujit arhim. FILARET (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana și Protopopul Bisericilor din Raionul Strășeni, arhim. PAFNUTIE (Popa), duhovnicul Sfintei Mănăstiri Răciula, dar și alți slujitori ce au făcut parte din impunătorul sobor de preoți prezenți.
La sfârșitul slujbei acatistului, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură vorbind despre sfințeniile aduse spre închinare, dar și despre importanța, folosul și necesitatea procesiunelor Ortodoxe intitulate ,,Drumul Crucii și al pocăinței”, îndemnându-i pe toți cei ce participă în aceste zile la acestă procesiune, să fie cu multă credinţă și dragoste în suflet, arătând prin fapte mărturisirea dreptei credințe.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de arhim. Filaret și de preotul Eugen, a vizitat paraclisul cu hramul „Icoana Maicii Domnului – Portărița”, din subsolul bisericii în construcție.