Sfințirea unei plăci comemorative și inaugurarea Parcului Central din s. Boldurești, r. Nisporeni

Sâmbătă, 26 martie, 2022, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni a avut loc activitate cultural-comemorativă.

Această activitate a constat în sfințirea unei plăci comemorative în cinstea lui Vladimir Bogos, personalitate remarcabilă în perioada interbelică ce a deținut funcții înalte în stat, fiind original din satului Boldurești și unul din cei 5 fii ai părintelui Dumitru Bogos, fost paroh al bisericii „Sf. Ierarh Nicolai” din această localitate, la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la această activitate a luat parte și Prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial, Relații Culturale.

Respectiva activitate a demarat cu luări de cuvânt, moderate de Dna Aleona POSTU, Director al Grădiniței „Poienița” din localitate, care a trecut în revistă câteva date biografice legate de Vladimir Bogos.

În cuvântul luat, Dnl Nicanor CIOCHINĂ, Primarul comunei Boldurești, a salutat prezența tuturor oaspeților și a localnicilor de la această activitate, vorbind totodată și de etapele lucrărilor ce au fost efectuate până în prezent, în Parcul Central din localitate, care prin această activitate a fost inaugurat.

În cuvântul oferit, Prot. Ștefan RÎMBU, a transmis din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, cuvântul de salut și de apreciere, Domnului Primar, Nicanor CIOCHINĂ, față de tot ce a întreprins cu echipa Administrației Publice Locale în această localitate.

După aceasta au urmat și alte luări de cuvânt din partea Prot. Lionid ȚUGULEA, parohul bisericii „Sf. ierarh Nicoali” din s. Boldurești, dar și a unor oaspeți de vază veniți din România.

Apoi a fost dezvelită placa comemorativă în cinstea lui Vladimir Bogos, după care soborul de preoți prezent, în frunte cu Prot. Lionid ȚUGULEA, a fost săvârșită sfințirea plăcii comemorative și o litie morțească.

La sfârșitul activității, cu ocazia faptului că a fost inaugurat și Parcul Central din Localitate, Dnl Primar, dimpreună cu oaspeții prezenți au sădit câțiva pomi, care să marcheze istoric evenimentul dat.