Sfințirea grădiniţei creşe-incluzive ,,Guguţă” nr. 10 din Mun. Ungheni, de la deschiderea căreia s-au împlinit 10 ani de activitate

Sîmbătă, 25 decembrie 2021, după săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat sfinţirea Grădiniţei creşe-incluzive ,,Guguţă” nr. 10 din Mun. Ungheni.

În virtutea colaborării dintre Episcopie şi Instituţia menţionată, şi cu ocazia împlinirii a 10 ani de la deschidere, Dna Emilia CUCURUZAC, Directoarea grădiniţei, a invitat pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU, de a oficia sfinţirea grădiniţei, chiar în ziua de pomenire a Sfântul Ierarh Spiridon, care este și ocrotitorul spiritual al acestei instituții, și întrucât Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfinţire și la deschiderea grădiniţei, ce a avut loc pe 24 decembrie 2011.

La această ceremonie religioasă au luat parte Dna Iulia PANCU, Șefa Direcției Educație a Raionului Ungheni, dar și angajați din cadrul instituției.

La sfârșitul slujbei de sfințire, Ierarhul, rostit cuvânt de învățătură creștină, specificând rolul important pe care îl are grădinița, dar și educatorul, în procesului educaţional şi formare copilului de mic, pentru a deveni om al societăţii, dar mai cu seamă și viitor creştin al bisericii.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a felicitat cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate întregul corp didactic al grădiniţei în frunte cu Doamna Directoare, Emilia CUCURUZAC, dorindu-le multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu în munca educaţională, putere sufletească și trupească, dar şi succes în realizarea a cât mai multe proiecte educaționale.

După aceasta Ierarhul însoțit de preoții care au luat parte la slujba de sfințire, au mers prin fiecare grupă, pentru a le sfinți cu agheasmă și uleiul sfințit.

La final, Dna Directoare, Emilia CUCURUZAC a ținut să-i mulțumească Înaltpreasfinție Sale pentru această frumoasă și importantă slujbă de sfințire, dar și pentru profundul și părintescul cuvânt de învățătură, arătându-se recunoscătoare și pentru colaborarea ce există între Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Grădiniţei creşe-incluzive ,,Guguţă” nr. 10.