Sfințirea cupolelor și crucilor pentru acoperișul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Bușila, rn. Ungheni

Luni, 3 iunie, 2024, în ziua cinstirii Sfinților întocmai cu Apostoli Împărați Constantin și mama sa Elena, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în satul Bușila, raionul Ungheni, au fost sfințite cupolele și crucile ce vor fi montate pe acoperișul bisericii „Sfinții Arhanghelii Mihail și Gavriil” din localitatea menționată.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale slujba de sfințire a cupolelor și a crucilor respective a fost săvârșită de prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, la care au luat parte, prot. Vitalie NICHIFOREAC, parohul bisericii „Sfinții Arhanghelii Mihail și Gavriil” din s. Bușula, dar și preoți din satele învecinate cu localitatea menționată, cât și preoți din alte Eparhii.

La respectiva slujbă au luat parte cu multă bucurie sufletească credincioșii din parohi.

La finalul respectivei slujbei de sfințire, prot. Vadim COROSTINSCHI a ținut un cuvânt de învățătură, transmițând din parte Ierarhului cuvântul de apreciere pentru munca și strădania depusă de părintele paroh și enoriași la înfrumusețarea sfintei biserici.

Apoi, părintele paroh, prot. Vitalie NICHIFOREAC, a mulțumit soborului de preoți, dar și tuturor enoriașilor și binefăcătorilor.