Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din noaptea „Naşterii Domnului” în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

În această noapte binecuvântată de Dumnezeu când întreaga făptură prăznuieşte Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, întâmpinat de clericii catedralei episcopale, împreună cu numeroşi copii şi mulţime de credincioşi, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Sfânta şi Dumnezeeasca Liturghie a fost începută la miezul nopţii. Alături de Preasfinţia Sa, au conliturghisit slujitorii Catedralei. Prezenţi la slujba praznicală au fost oficialităţi ai conducerii locale şi raionale printre care primarul municipiului Ungheni, domnul Alexandru AMBROS, și alți directori de instituții.

În cadrul Sfintei Liturghii după citirea pericopei evanghelice, clericul catedralei, Protoiereul Ștefan RÂMBU, a dat citire Pastoralei la Naşterea Domnului a Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

La final, Preasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți: “Praznicul nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să aducă multă bucurie, pace, liniște și belșug în toate familiile creștine și în toată lumea, pentru a ne bucura de înomenirea lui Dumnezeu care s-a făcut om pentru ca noi să ne înălțăm la ceruri prin harul Lui. Este o sărbătoare a familiei creștine, a copiilor, a creștinilor care au primit multe daruri de la Dumnezeu, iar noi trebuie să-I dăruim lui Dumnezeu viața noastră, pentru că El este izvorul vieții noastre. Tuturor le doresc ani mulți și binecuvântați, rodnici și frumoși, spre slava lui Dumnezeu și buna viețuire a noastră pe pământ și apoi dobândirea Împărăției Sale.

A urmat colindele copiilor prezenți la Slujba Praznicală care au primit cadouri din mâna Ierarhului.