Sfânta Liturghie și sfințirea apei mici, de Izvorul Tămăduirii, săvârșite la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Vineri, 21 aprilie, 2023, când este cinstită Icoana Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”Înaltpresfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale, dar și alți slujitori.

Prezenți au fost și numeroși credincioși ce au venit să o cinstească pe Maica Domnului și să-i ceară ajutorul în momentele de boală.

După cântarea Heruvicului, Diaconul Dionisie IAȚCO, a fost hirotonit în treapta de PREOT, pe seama parohiei „Toți Sfinții Moldovei” din or. Chișinău.

Spre finalul Sfintei Liturghii, s-a făcut procesiune în jurul Catedralei, cu citirea a patru pericope evanghelice despre Învierea Domnului.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit, așa cum prevede rânduiala tipiconală, sfințirea apei mici, folositoare pentru momentele de boală.

La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre istoria acestei sărbători, explicând totodată și importanța slujbei de astăzi și a sfintei aghesmei, care a fost făcută astăzi.

După aceasta Chiriarhul a adresat îndemnuri și sfaturi părintești noului hirotonit, dorindu-i o slujire preoțească rodnică și plăcută lui Dumnezeu.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La final, așa cum prevede tradiția bisericească, noul hirotonit, preotul Dionisie IAȚCO, a binecuvântate pe toți credincioșii, dând Sfânta Cruce spre sărutare tuturor credincioșilor prezenți.