Sfânta liturghie și pomenirea celor răposați, în sâmbăta dinaintea Rusalilor la Mănăstirea „Sf. Cuv. Parascheva” – Hîncu

19 iunie 2021, în sîmbăta dinaintea Rusaliilor, când Biserica Ortodoxă face pomenirea tuturor celor din veac adormiți, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Mănăstirea Hîncu.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au coliturghisit Arhimandritul PAVEL (Tabacari), duhovnicul mănăstirii menționate, dar și alți slujitori din această mănăstire.

De asemenea, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, dimpreună cu obștea a fost prezentă la Sfânta Liturghie.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltreasfinția Sa, dimpreunăcu soborul de slujitori au săvârșit, așa cum prevede rânduiala tipiconală, Panihida cea mare, pentru toți cei din veac adormiți. În timpul acestei slujbe, Ierarhul a pomenit slujitorii și viețuitoarele acestui așezământ monastic, care sunt trecuți la Domnul. De asemenea, au fost pomenite și numele rudelor trecute la Domnul, a viețuitorilor Sfintei Mănăstiri Hîncu.

La final, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța și necesitatea pomenirii celor răposați.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)