Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni în ziua pomenirii Sf. M. Mc. Dimitrie

Marți, 8 noiembrie 2022, de pomenirea Sf. M. Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir, Înaltreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de preoții și slujitorii prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat către Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat credincioșilor viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îndemnând credincioșii să-l aibă pe Sfântul M. Mc. Dimitrie ca exemplu de mărturisire a dreptei credințe și exemplu de trăire creștină și să-i ceară ajutorul, prin rugăciune.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit tedeum pentru sănătatea tuturor celor omagiați și cu hramul casei, după care a felicitat pe toți omagiați, dorindu-le tuturor sănătate și viață binecuvântată și rodnică în fapte bune.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni