Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XXII-a după Pogorârea Duhului Sfânt

Pe 13 noiembrie, 2022, în Duminica a XXII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Chiriarhul a fost întâmpinat de preoții și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

De asemenea, au fost înălțate rugăciuni de sănătate și spor duhovnicesc pentru Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, care a împlinit 17 ani de slujire în treapta de Arhiereu.

După citirii pericopei evanghelice, care relatează vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesienilor, (Luca 16, 19-31), Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, vorbind despre ura ce o are deavolul față de creștini și arătând câtă răutate le face acesta creștinilor.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată tuturor.

Apoi, Prot. Ștefan RÎMBU, din partea slujitorilor Catedralei, dar și a Corului Catedralei Episcopale, l-a felicit pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu împlinirea a 17 ani de Arhierie, dorindu-i slujire îndelungată și rodnică, la fel ca până în prezent.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6 dimineața, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul de copiii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.