Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt

Pe 25 septembrie, 2022, în Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de soborul slujitorilor și de credincioșii prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Arhim. NICOLAI (Roșca), Duhovnicul-Administrativ al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, din Chișinău, dar și alți slujitori care participă la Drumul Crucii, care se desfășoară în prezent în țara noastră.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelie citite, despre învățătorul de lege și despre cea mai mare poruncă din lege.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul  a adresat un cuvânt de felicitare Protodiaconului Victor ROTARI, cu împlinirea a 11 ani de slujire diaconească.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a felicitat părintește credincioșii prezenți, și pe pelerinii participanți la Drumul Crucii, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată tuturor.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat pe Arhim. NICOLAI, cu înalta Distincție Eparhială, „Cuvioasa Parascheva”, cu prilejul împlinirii a 55 ani de viață, pe care i-a celebrat de curând.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșit, toți pelerinii participanți la Drumul Crucii și al Pocăinței, au luat parte la o agapă frățească, organizată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.

Menționăm că la ora 6 dimineața, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul de copiii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.