Sfânta Liturghie, în ziua de cinstire a Sfântului Duh, săvârșită la Mănăstirea ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni

Luni, 13 iunie, 2022, când Biserica Ortodoxă, de la o margine la alta cinstește Ziua Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie la Mănăstirea ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni.

Această slujire arhierească la acest așezământ monahal, a fost prilejuită de împlinirea a 60 ani de către Stareța Mănăstirii, Egumena ELISAVETA (Gliga).

Astfel, în dimineaţa zilei, Ierarhul a fost întâmpinat călduros, într-un mod festiv, de Stareța Mănastirii, Egumena ELISAVETA (Gliga), dimpreună cu-n grup de copilași, dar și de credincioșii prezenți la această slujire arhierească.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica ,,Sf. M. Mc. Pantelimon”.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstirii și Viață Monahală, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Arhim. PANTELIMON (Matfeevici), Duhovnicul Mănăstirii ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni, dar și alți slujitori.

Prezenți la Sfânta Liturghie, alături de Maica omagiată, Egumena ELISAVETA,   au fost Stareții și Starețele Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Alături de credincioși a fost prezentat la această serbare și Dnl. Alexandru AMBROS, Primarul Municipiului Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru sănătatea stareții, duhovnicului, ctitorilor și credincioșilor acestui așezământ monastic.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre cinstirea Sfântului Duh, care este sărbătorit și cinstit astăzi.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinția Sa a decorat-o pe Maica Stareță, Egumena ELISAVETA  (Gliga) cu înalta Distincție Eparhial ,,Cuvioasa Parascheva” oferindu-i cu ocazia împlinirii celor 60 ani de viață o frumoasă cruce pectorală și un buchet de flori.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oferit Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești unor slujitori și ctitori ai aceste Sfinte Mănăstirii.

La rândul său, Maica Stareță a mulțumit sufletește Înaltpreasfinției Sale pentru slujire, pentru înalta Distincție Eparhială, pentru frumoasa cruce, dar și pentru cuvintele de învățătură, sfaturi și povețe.