Sfânta Liturghie din Duminica lui Zaheu vameșul, săvârșită la Catedrala Episcopală, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Pe 29 ianuarie, 2023, în Duminica a XXXIII-a după Cincizecime, numită și a lui Zaheu vameșul, când este sărbătorit și Cinstitul Lanțn a Sf. Ap. Petru, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din Municipiul Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și laudă lui Dumnezeu, dar și de mulțumire pentru toate darurile și binecuvântările cerești ce le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirii pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, vorbind despre exemplul de smerenie și pocăință desăvârșită arătată de Zaheu Vameșul, care trebuie să caracterizeze viața fiecărui creștin.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat credincioșii cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată și rodnică în fapte bune, relatândule totodată și istoricul cinstirii lanțului Sf. Ap. Petru.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că dimineață, la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie.