Sfânta Liturghie din Duminica după Nașterea Domnului, oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 9 ianuarie 2022, în Duminica după Naşterea Domnului, când și face și pomenirea Sfântului Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit Arhim. CHIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhim. SPIRIDON (Marin), Starețul Mănăstirii Hîrbovăț, dar și alți slujitori.

La Sfânta Liturghie au luat parte și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor acestei Catedrale.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind totodată de exemplul viețuirii creștine și mărturisitoare a Sfântului Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți. În mod deosebit Ierarhul a adresat cuvinte de felicitare Prot. Ștefan RÎMBU, Cleric al Catedralei Episcopale, care își cinstește sfântul ocrotitor. Cu acest binecuvântat prilej Înaltpreasfinția Sa i-a oferit în dar părintelui omagiat, prot. Ștefan RÎMBU, o frumoasă și deosebită candelă.

După aceasta Ierarhul a felicitat cu Sfintele Sărbători de iarnă de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din Eparhie.